Zoals in de notariële akte beschreven staat, werd de Stichting Puik opgericht met als doel om ‘te kunnen optreden als cabaret-groep’. Dit staat al uitgebreid beschreven onder het hoofdstuk ‘de Stichting Puik’ elders op deze website.
Dit resulteerde door de jaren heen in 3 zelf bedachte avondvullende programma’s die allemaal in zaal La Rochelle in Roggel gepresenteerd werden.
En zo geschiedde het dat van 1982 tot en met 1988 jaarlijks de Zwart-Wit Shows werden opgevoerd. Maar elk jaar een nieuw programma is erg leuk maar ook zeer tijdrovend. Elke keer een heel programma maken, repeteren en presenteren wordt op den duur een stressvolle sleur. En zo bleek Zwart-Wit Show numero 7 opeens de laatste te zijn zonder dat er officieel een slotshow werd aangekondigd. De koek was p een goed moment gewoon op!
Dit gebeurde feitelijk ook met De Sjofele Types. Zij startten In 2008 enthousiast met hun ‘rock ‘n roll theater’ vanuit het Jozefhuis maar na 5 jaar bleek In 2012 ook zonder vooraankondiging hun laatste optreden te zijn want In 2013 is er nooit meer van gekomen…….
Alleen de Puik-cyclus die in 1991 begon, werd in het millennium jaar na precies 10 jaar officieel afgesloten met het laatste programma De Bezinning. Een mooie en duidelijk afsluiting zodat de uitvoerenden en het publiek van te voren duidelijk wisten waar zij aan toe waren. Maar vanwege de herindeling volgde in 2006 eenmalig nog een keer Puik 11 Exit Roggel, dat zo goed beviel dat de Sjofele Types 2 jaar later alweer hun opwachting maakten. Zo bleef er steeds onduidelijkheid en een verwachtingspatroon bij het trouwe publiek bestaan…….
Bij Huub Alofs bestond daarom al langer het idee om al die avondvullende shows af te sluiten met een soortement van definitieve slotvoorstelling om zo officieel een punt te kunnen zetten achter het cabaret van de Stichting Puik!
Toen hij in mei 2014 in de Ziggo Dome in Amsterdam weer een concert van The Eagles bezocht, werd hij getriggerd door de opzet. The Eagles waren bezig met hun ‘The History of The Eagles Tour’ en zij speelden feitelijk al hun bekende songs en hits maar nu aan de hand van hun bandgeschiedenis. En daar was het Eureka gevoel!
Onder de werktitel ‘de Puik History Tour’ borrelden de nieuwe ideeën al snel op. De slotvoorstelling zou een nieuwe show worden met daarin verweven een soort van terugblik op alle Puik produkties. Al snel bleek dat slechts 3 personen aan zowel Zwart-Wit, Puik als ook de Sjofele Types meegedaan hadden. Dit waren Wilma Melssen, die na 3-4 jaar bij de Zwart-Wit Shows kwam en alleen de eerste 2 jaren van Puik miste vanwege de geboorte van haar tweede dochter. Voor de rest was zij er altijd bij, evenals Rik Alofs, die slechts één keer in al die jaren een ‘sabatical year’ kende tijdens de Sjofele Types, terwijl Huub Alofs altijd van de partij was geweest. Zij zouden elkaar toevalligerwijs ergens tegenkomen en herinneringen ophalen aan die goede oude cabarettijd. Voor de rest was er ruimschoots plek voor nieuwe onderwerpen en liedjes. De titel Aod en Noe lag daarom voor de hand.
Toen de contouren van het slotprogramma zichtbaar waren, werd eind 2015 een optie voor La Rochelle gezocht. Dit bleek een lastige klus te zijn want pas begin maart 2018 bleek een weekend vrij te zijn en zo werd 9 en 10 en 11 maart 2018 vastgelegd als allerlaatste Puik-weekend in Roggel.
In den beginne was het plan om alle toneelspelers en muzikanten die ooit meegedaan hadden, uit te nodigen om minimaal in één sketch of lied mee te spelen maar dit streven bleek praktisch en repeteer technisch onuitvoerbaar. Daarom zocht bovenstaand trio Wilma Sillekens en Thijs Korsten aan om mee te spelen en mee te zingen. De basisband zou bestaan uit Pieter Steenvoorden toetsen, Len David gitaren, Erik den Heyer drums en Jos Peeters op bas met als speciale gast Tycho Levels. Lei Briels kwam de toneelgroep als gastacteur versterken bij de sketch over De Leistert. Omdat Thijs jammer genoeg door stemproblemen moest afzeggen, werd Eugène Coenen bereid gevonden om zijn honneurs waar te nemen en dat deed hij met verve. Peter Vullers was natuurlijk als floormanager van de partij evenals de technische crew bestaande uit Johan Brunen (audio), Maurice Dirks (licht) en Henk Levels (videoregistratie). Ruud Geuijen zorgde voor de montage en Maarten Schellekens voor het camerawerk terwijl Eveline Peeters de huisstijl voor haar rekening nam. Last but not least bleek Theo de Grood als beeldredacteur van onschatbare waarde en zo was de Aod en Noe-club compleet.
Toen de teksten klaar waren, werd eind 2017 begonnen met het echte repeteerwerk terwijl ondertussen een prachtige buhne ontworpen werd met op de achtergrond een gigantisch videoscherm dat de complete achterwand van La Rochelle besloeg en zo tevens als decor dienst kon doen!!!
Zoals gebruikelijk was alles onder de nodige tijdsdruk weer precies op tijd klaar en kende Roggel in het tweede weekend van maart 2018 zijn aller-, aller-, allerlaatste Puik weekend.